Tolka symboler

Tolka symboler

Ofta kommunicerar guider via symboler och det öppnar upp en bred möjlighet till tolkning. 

Tolka mediala budskap från din guide

När du börjar din resa att ta emot mediala förnimmelser är inre bilder en effektivt kommunikationslänk mellan din guide och dig. Via bilder bygger du upp din personliga referensbank av symboler. Det är något jag verkligen rekommenderar att du börjar med. Inledningsvis kan du gärna skriva ner vad olika symboler betyder för dig. Observera att det handlar om vad symbolen står för hos just dig. En och samma symbol betyder olika för varje person. Vi associerar olika och har individuella referensramar i livet och därför avråder jag från generella tolkningar. 

Olika medial förmågor

Alla individer har inte sin primära styrka i att se bilder, visuell förmåga, utan får till sig andra förnimmelser lättare. Det kan uttrycka sig som att du hör saker, ser inre filmer, får en färg, fysiska förnimmelser, känner smak och doft eller bara “vet” att det är på ett visst sätt. Det brukar kallas direkt vetskap.

Tycker du att det känns komplicerat att få till dig en bild be då din guide om bild kopplat till en känsla eller ord. Får du ingen inre bild utan känner på dig direkt att det handlar om något specifikt, då är det det du ska förmedla. 

Medialt symbolbibliotek

En bild ur ditt symbolbibliotek öppnar upp för så många nyanserade budskap. Det snabbar på ditt sätt att förmedla det du fått till dig. Kopplar du bilden till exempel till en känsla eller fysisk förnimmelse får du ett helt annat djup i budskapet. Din guide och du kommer vart efter att utveckla ett sätt att arbeta för att spara energi mellan er och som kan resultera i att en enda bild visar på flera infallsvinklar i det budskap du ska förmedla. 

Mitt tips är att du bygger upp ditt eget symbolbibliotek. 

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: