Kategorier
Introvert Personlig utveckling

Introvert, extrovert eller …


Tycker du att det är påfrestande att mingla?
Är du klipp slut efter en konferens?
Har du lätt att fördjupa dig i saker?

Ta det lugnt ….. det är inget fel på dig. Du är introvert!

Gör quizet – klicka på bilden

Jag vet av egen erfarenhet. Du känner dig udda, en tyst figur och lite kuf-varning när du jämför din inåtriktade personlighet med det utåtriktade allmänna idealet. För mig var det en befrielse att sent i livet läsa Linus Jonkmans bok Introvert och vara med i en Facebookgruppen för likasinnade introverta personligheter.

Det var skönt att förstå att mitt starka behov av att vara med mig själv inte var något jag behövde jobba bort utan tvärtom. Nu vårdar jag det. Mitt liv blev inte bara enklare utan även rikare. Jag erkänner att mitt skrivande i allra högsta grad är ett resultat av att jag har bejakat ”nörden” inom mig.

Så låt mig berätta om fem kännetecken på den introverta personligheten.
Kanske känner du igen dig också?

Du trivs i ditt eget sällskap

Du tycker om att vara för dig själv. Det är så du laddar dina batterier. Till skillnad från den extroverte, som får sin energi genom yttre stimulans, är du helt urlakad efter en fest, en konferens eller en helt vanlig dag på jobbet. För dig är den bästa avkopplingen promenaden med hunden, boken i soffan eller fredagsmyset med familjen. Visst kan du känna stor glädje i att träffa människor som inte tillhör familjen men det ska helst vara sådana som du redan känner och då bara för en stund.

Du har få men djupa vänner

När du tittar tillbaka på ditt liv kan du se att du har få men djupa vänskapsrelationer. Du trivs i de små sammanhangen. Mingel, firmafester och nätverksträffar är inget för dig. Nej, snarare tycker du en middagsbjudning där alla kan komma till tals vid ett och samma bord är att föredra framför den stora och spektakulära sammankomsten. Ju färre desto bättre. Allra bäst trivs du när du kan ha ett förtroligt samtal på tu man hand. För du går hellre på djupet än ägnar tid åt nonsens. Kallprat är inte din grej. Du varken kan konsten eller tycker att det är värt besväret.

Du föredrar att arbeta ostört och koncentrerat

Man ser dig ofta djupt försjunken i det du håller på med. Ett projekt, en bok eller dina egna tankar. Som liten blev du beskylld för att vara en dagdrömmare och som tonåring plugghäst. Som vuxen blir du nu beundrad för din uthållighet och koncentrationsförmåga. Du gillar verkligen att helt och hållet gå in för något och vill inte bli störd när detta sker. Ständiga avbrott gör dig stressad,irriterad och trött. Du är upptagen med ditt. Så vänligen – stör ej.

Du tänker först och talar sedan

Du är inte den som pratar i onödan. Många har kallat dig tyst och fåordig. En del har även beskyllt dig för att vara reserverad och distanserad. Det är inte din avsikt. Du vill bara betrakta saker och ting först. Du vill hinna bilda dig en uppfattning innan du tar till orda. Du tänker först och talar sedan. Pratar inte för pratets skull. Om du inte känner personen som sitter mitt emot dig väldigt väl förstås. I ett sådant sammanhang känner du dig tillräckligt trygg för att ta ut svängarna. På samma sätt känner du dig säker bakom tangentbordet eller med pennan i din hand. Det talade ordet är kanske inte din arena men det skrivna är däremot din estrad.

Du tycker om struktur och förutsägbarhet

Du är ingen risktagare. Du sitter hellre tyst i båten. Du vill nämligen veta hur det ska bli innan du kastar dig i. Med andra ord, analys först och sedan handling. Förnuft går före känsla. Du vill också ha en hög grad av förutsägbarhet i ditt liv och gärna se saker utifrån ett helhetsperspektiv. Överraskningar är inte din grej. Inte heller tvära kast eller plötsligt omgjorda planer. Nej det bästa är om allt följer sina givna rutiner.

Känns det bekant?
I så fall …. varmt välkommen till de introvertas skara!

Fakta: 

Visste du att cirka 30% av befolkningen är introvert? Många introverta har lärt sig ett extrovert beteende eftersom det har ansetts som ett ideal i västvärlden. Den som ligger mittemellan i spektrat introvert och extrovert kallas för ambivert.

Visste du att det finns en koppling mellan högkänslighet och introversion? Elaine Arons forskning om högkänsliga personer (personer som har ett nervsystem som är känsligare än genomsnittet) visar att 70% av dessa är introverta. Högkänsliga är, bland annat, djupsinniga och medkännande till sitt sätt.

Visste du att många kända författare är, eller var, introverta? J K Rowling, George Orwell, Emily Dickinson, Marcel Proust och J D Salinger, för att nämna några.

Visste du att introverta är bättre än extroverta på att avstå från omedelbar behovstillfredsställelse? Att kunna skjuta fram tidpunkten för en belöning kräver både självdisciplin och uthållighet.

Kategorier
Andlig Andlig utveckling Andligt uppvaknande Hälsa Kurser Meditation Personlig utveckling

Andlig minikurs

Andlig minikurs – hur du kommer igång med meditation, 3 meditationer att ladda ner, andlig och personlig utveckling, hälsotips, stresshantering och en andlig dagbok och workbook att ladda ner. Passa på och utnyttja kursens bonusar!
Vad innehåller kursen?
 • MEDITATIONER
  Du får tre meditationer med olika teman att ladda ner – en guidad längre och två kortare meditationer. Dessutom ingår ett bonusavsnitt där du lär dig fördelarna med meditation och hur du kommer igång med det om du är ovan. En enkel meditationsdagbok ingår.
 • HÄLSOTIPS & STRESSHANTERING
  Du får olika hälsotips för att du ska må bättre och få mer energi. Dessutom får du tips på olika faktorer som kan minska din stress. I kursen får du möjlighet att köpa hälsokursen ”Immun-Boost” från Ulrika Davidsson till reducerat pris . Under 2 veckor får du hela menyer för att boosta ditt immunförsvar.
 • ANDLIG OCH PERSONLIG UTVECKLING
  I kursen tar vi upp olika teman varje vecka som du kan diskutera i gruppen på Facebook. Du arbetar med din andliga och personliga utveckling under kursen genom olika teman och frågeställningar. Du har tillgång till en dagbok online och arbetsböcker för 2 månader.

Kursen är öppen för registrering fram till den 30 november.
Använd koden blackweek för 20% rabatt.

Kategorier
Andlig utveckling Hälsa

Antiinflammatorisk kost för klara tankar

Antiinflammatorisk smoothie

(2 glas)
2-3 kvistar grönkål (eller andra gröna blad ex 1 påse mangold)
2 nävar babyspenat
1 gurka
1 citron pressad
1 bit ingefära
2 selleristjälkar
1 avokado, eventuellt ¼ av kärnan (ja, du läste rätt)
2 dl vatten eller kokosvatten

Mixa tills du har en len smoothie. Rör ner 1 msk kokosolja.
Häll upp i 2 glas och känn hur kroppen vaknar.
I bland adderar jag 1 tsk gurkmeja och en knivsudd av kryddnejlika.

Denna smoothie dricker jag istället för frukost. Den minskar bördan för kroppen att förbränna mat och gynnar de goda tarmbakterierna.

Hur minskar jag inflammationen i kroppen?

 • Genom att äta ren mat och utesluta halvfabrikat
 • Undvika socker
 • Utesluta gluten och mjölkprodukter
 • Äta enligt principen 16:8 (äta mellan 12-20, fasta 20-12) eller mindre portioner
 • Antiinflammatorisk smoothie är OK på morgonen. Organvilan och detoxen fortsätter ostört i cirka 2–3 timmar

Vad vinner jag med detta?

 • En lättare kropp och minskad värk i muskler och leder då inflammationen minskar
 • Bättre sömn då jag får i mig mer magnesium
 • Klarare tankar då inflammationen i hjärnan minskar

Prova dig fram steg för steg och se vad som fungerar för dig.

Kategorier
Andlig Andlig utveckling Andligt uppvaknande Medial utveckling Personlig utveckling

Vad är andlig utveckling?

Vad är andlig utveckling?

Andligt uppvaknande går hand i hand med medialt uppvaknande för de allra flesta. Men vad får oss att vakna upp och längta efter andlig utveckling?

Orsaken till ett andlig uppvaknande är ofta en dramatisk händelse i en persons liv. En del personer nämner att de har varit med om en olycka, en stor sorg efter någon de håller mycket av, depression, utmattning, en nära döden upplevelse eller något annat dramatiskt i deras liv. Det kan också komma i samband med ett barns födelse då man blir mer och mer inkännande och sensibel. Några berättar att de blev nyfikna på healing och ville lära sig det medan det för andra personer kom när de själva fick healing. För min egen del upplevde jag en längtan till ljuset som gjorde att mitt sökande startade. Det är mycket individuellt hur det andliga uppvaknandet sker och det sjätte sinnet aktiveras.

Hur gör man för att utvecklas andligt?

Jag vill nämna några saker som jag själv funnit viktiga:

Engagemang
Det kräver naturligtvis ditt engagemang. Jag vill påstå att det är inte enkelt att dra någon skarp gräns mellan personlig utveckling, medial och andlig utveckling. Det går väldigt mycket hand i hand. Men det kräver ditt engagemang. Själva processen varierar och är mycket individuell. 

Längtan
Under den andliga uppvaknandet upplever många en frustration, oro och ovisshet kopplat till en diffus längtan efter ”något” okänt. Det är också vanligt med en stark längtan efter att utvecklas mer och mer andligt genom att gå kurser och att läsa böcker inom det andliga området samt att träffa likasinnade.

Meditation
Jag kan inte nog poängtera hur avgörande det är för din andlig utveckling. Om än bara några minuter så gör det stor skillnad i ett längre perspektiv. Skriv gärna ner dina upplevelser under meditationen och reflektera över dem.  

Personlig utveckling
Andlig utveckling är starkt kopplat till personlig utveckling. Var sann och ärlig, speciellt mot dig själv. Det är viktigt att man i sin utveckling rannsakar sina tankar, känslor, ageranden och ställningstaganden. Det är inte dina ord som berättar vem du är utan dina handlingar. 

I en kurs jag har online och som startar några gånger per år, tar jag upp ytterligare 14 saker som är avgörande för den andliga utveckling.
Klicka på länken nedan och se när kursen Andlig utveckling startar.

https://margaretatoorell.com/andlig-utveckling/

Kategorier
Andlig utveckling Kurser Medial utveckling

Andlig utveckling – onlinekurs 6 v

Skapa ditt nya andliga jag – mer avslappnad, balanserad, grundad och med ökad energi i ditt liv. Mindre stress och kanske några kilo minus. Du har funnit meditation som en källa till kreativitet och livskraft.

MÖT DITT NYA ANDLIGA JAG!

Hej, Margareta här.

När längtan efter andlig och medial utveckling kommer så går den inte att stoppa. Det är min erfarenhet. Jag vill visa dig vägen hur du kan förändra ditt liv så du känner dig balanserad, energifylld och mer hälsomedveten under din andliga resa. Mer info i videon!

Andlig utveckling 3
Kategorier
Andlig utveckling Kurser Medial utveckling

Andlig utveckling – onlinekurs 6 v

Hej, Margareta här.

När längtan efter andlig och medial utveckling kommer så går den inte att stoppa. Det är min erfarenhet. Jag vill visa dig vägen hur du kan förändra ditt liv så du känner dig balanserad, energifylld och mer hälsomedveten under din andliga resa. Mer info i videon!

Andlig utveckling 2
Kategorier
Andlig Andlig utveckling Det okända Medial utveckling Mediala förmågor Mediumskap

Hur ökar jag tilliten till min mediala förmåga?

Hur ökar jag tilliten till min mediala förmåga?

Det okända väcker upp många olika slags känslor under den andliga och mediala utvecklingen. Du kan känna nyfikenhet, misstro, glädje, rädsla och allt däremellan. Med all säkerhet kommer du pendla mellan många fler känslor under din resa. Men det brukar alltid finnas någon stark drivkraft inombords som gör att du går vidare och vill utvecklas. 

För min egen del var det en stark längtan till ljuset. Ett vagt minne av något utomjordiskt som drog i mig och vägledde mig vidare och gjorde att jag tog ett steg i taget fram mot mediumskapet. I början hade jag som många andra svag tro på min förmåga och tilliten lyste med sin frånvaro mer eller mindre. Men envis som jag är så gav jag inte upp, utan tålmodigt övade och tränade jag. Jag valde också mentorer som gav mig återkoppling på mitt arbete. På så sätt byggde jag upp en tro på det jag fick till mig från mina andliga vänner i universum. Och med det kom tilliten till de budskap jag förmedlar. 

För att bygga upp din tillit till din mediala förmåga finns ingen genväg utan du behöver vara modig och utmana dig själv och dina rädslor. Öva och träna så mycket du kan. Tro på dig själv, ha tålamod och lita till att allt sker i rätt ordning, vid rätt tid och plats. Du kan inte jämföra dig med någon annan utan du har din väg att gå. 

Trojkan tålamod, tro och träning som ger tillit är vägen till mediumskapet!

Välkommen till min Facebookgrupp som heter Medial utveckling – vägen till mediumskap!

Kategorier
Andlig utveckling Kurser Medial utveckling

Andlig utveckling – onlinekurs 6 v

Hej, Margareta här.

När längtan efter andlig och medial utveckling kommer så går den inte att stoppa. Det är min erfarenhet. Jag vill visa dig vägen hur du kan förändra ditt liv så du känner dig balanserad, energifylld och mer hälsomedveten under din andliga resa. Mer info i videon!

Andlig utveckling 1
Kategorier
Andlig Andlig utveckling Blå zoner Hälsa

Livet i de Blå Zonerna

Livet i de blå zonerna

Blå zoner kallas de platser i världen där en stor del av befolkningen blir 100 år eller äldre. Men vad är hemligheten bakom den höga åldern? Hur lever människorna i de blå zonerna?

Forskningen har visat att för människor som lever i de “Blå Zonerna” är andlighet/religion viktigt del för att öka livslängden. Det är fler faktorer som påverkar livslängden.
Man har funnit att följande beståndsdelar är viktiga: 

 • Måttlig, regelbunden fysisk aktivitet
 • Syfte i livet
 • Stressreducering
 • Måttligt kaloriintag
 • Växtbaserad kost
 • Måttligt alkoholintag, speciellt vin
 • Engagemang i andlighet eller religion
 • Engagemang i familjelivet
 • Engagemang i samhällslivet

I det andliga och mediala uppvaknandet så är det ofta dessa faktorer som individer dras till.  Man vill leva hälsosammare och mer i samklang med naturen. En stark längtan efter att hitta meningen och syftet med sitt liv växer fram. Man vill leva en andlig tillvaro och engagera sig mer i familjen och samhället. Vad känner du att du längtar efter just nu?

Du kan läsa mer om livet i de Blå Zonerna på min blogg.

Kategorier
Andlig utveckling Intuition Medial utveckling Medialt uppvaknande Meditation Mediumskap

Hur använder jag min medialitet i vardagen?

Hur använder jag min medialitet i vardagen?

4 tips vad du kan göra för att få till dig mediala förnimmelser med större lätthet!

Sunt förnuft
Släpp all hysteri kring andlighet och medialitet. Det måste inte vara på ett visst sätt med det för att visa tecken på andlighet och mediumskap. Skala ner och skala bort mycket av det som du kopplar till medial utveckling i dagens kommersiella flöde. Var kritisk till det du läser och hör. Vad finns egentligen bakom det som kan liknas vid en andlig happening som brukar fånga din uppmärksamhet? Tänk – sunt förnuft! 

Personlig utveckling
Alla dessa saker, events, happenings, böcker och kurser kan faktiskt dra din uppmärksamhet bort från det som är det väsentliga i livet, nämligen din personliga utveckling. Du kan ägna dig åt massor med saker och därmed gå i cirklar för att slippa arbeta med dig själv och din personliga utveckling. 

Personlig utveckling är ett vitt begrepp och här får du lita till din inre röst vad det är just du ska lägga in i det begreppet. Kanske vill du minska din stress, öka vardagsmotionen, äta hälsosammare eller leva mer hållbart. Vill du förändra något så kommer det naturligtvis ta emot och kräva ditt engagemang och envishet. Det är här, det är så enkelt att ge upp och bli passiv och följa med strömmen av happenings som leder dig bort i cirklar. Stå fast och ge inte upp!

Naturen
Låt naturen bli din vägvisare och plats där du fyller på energi. Det är här du hittar vägen till din inre röst och din andlighet, medialitet och din intuition. I enkelheten och i lugnet! Låt en stunds promenad bli din rörelse-meditation där du stillar ditt sinne, löser ett problem eller når det magiska av att bara vara. Det kommer skärpa dina sinnen och därmed din medialitet. 

Harmoniskt liv
När du skalar bort distraktioner skapar du möjlighet att utvecklas som person. Du kommer söka efter ett mer harmoniskt liv i samklang med Moder Jord. Det gör att du öppnar upp för att ta emot mer subtila förnimmelser från Universum och där finns din medialitet som vägleder dig likt en fyr längs din livsväg. Du jordar det andliga och hittar din medialitet i vardagen!