Kategorier
Övningar Medial utveckling Meditation Visualisering

Visualisering för ökat klarseende

Vad är visualisering? Visualisering innebär att du skapar en inre positiv bild av något du vill uppnå. Det innebär att du återskapar tidigare erfarenheter eller skapar nya bilder för händelser utifrån dina minnen och erfarenheter. 

Hur visualiserar du? För att visualiseringen ska fungera så bra som möjligt bör den involvera så många sinnen som möjligt – syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Användning av flera sinnen bidrar till att skapa mer levande bilder som gör upplevelsen mer realistisk. 

Varför ska du visualisera? Visualisering kan både förbättra koncentrationen, öka motivationen, skapa självförtroende och kontrollera känslomässiga reaktioner. Det är en metod som hjälper dig att utveckla din intuition och klarseende. Ett användbart redskap som ger dig större kontroll över ditt sinne, dina känslor och din kropp.

Visualisering och meditation är två verktyg som du kan använda för att öka självmedvetenheten, fokusera sinnet, tillföra positiv energi och därigenom öka din kreativitet.  

Två övningar:

Övning 1: Gör följande: Blunda och koncentrera dig på din andning. Försök att inom dig se en plats som du mår bra av. Det kan exempelvis vara en skogsglänta med vackra barrträd eller toppen på ett berg där du kan stå och se ut över hela landskapet. Tänk på varje liten detalj du ser framför dig. Hur gröna träden är, ljudet av vinden mot din kind, fåglar som kvittrar … Ta sedan ett djupt andetag och öppna dina ögon.

Det kommer kännas som om du varit på denna plats. Förutom att det stärker din intuition så kommer det ge dig en avslappningsmetod som du kan använda dig av när du upplever stress i vardagen. 

Övning 2: Blunda och koncentrera dig på din andning. Försök att inom dig se en plats som du mår bra av. Det kan vara att du sitter på din favoritplats eller favoritfåtölj. Tänk på varje liten detalj du ser framför dig. Hur rummet ser ut och alla detaljer där.

Visualisera nu hur du öppnar ditt 3:e öga och därmed ditt klarseende. Se för ditt inre öga hur du får till dig clairvoyanta förnimmelser. Var kreativ hur det sker, exempelvis en inre bild, en symbol, en ask med något innehåll eller ett pärlhalsband där varje pärla har något att förmedla till dig. Sitt så en stund …. Ta sedan ett djupt andetag och öppna dina ögon.

Visualisera mera! 

Kategorier
Medial utveckling Mediumskap

#30dagar30tips medial utveckling

God fortsättning på 2021!

#30dagar30tips_medial_utveckling
Under 30 dagar i januari kommer jag livesända 30 tips för medial utveckling. Jag sänder direkt från min Facebooksida.
Missa inte mina tips!

Kategorier
Övningar Intuition

2 sätt att träna din intuition

2 sätt att träna din intuition

Jag rekommenderar dig att göra en avslappningsövningen eller kort meditation innan du börjar med övningarna för att stilla dina tankar och öka mottagligheten för olika förnimmelser.

Gissa färgen på spelkorten?  

Den här övningen kan du göra själv eller tillsammans med någon annan. Du kommer bli bättre och bättre ju mer du tränar.

Om du är själv

 • Tag fram en vanlig kortlek och bland om den väl. 
 • Placera hela högen med kort framför dig och tag upp det översta kortet och lägg det med baksidan upp i din hand. Om du tycker det känns bra kan du lägga den andra handen över med kortet mellan dina händer.
 • Blunda och försök att känna in vad kortet har för färg, rött eller svart. 
 • Lägg ner kortet med baksidan upp i en ny hög och gör en anteckning om vilken färg det hade. 
 • Därefter upprepar du proceduren 10 – xx gånger, så länge du känner du kan hålla koncentrationen. 
 • Allra sist så kontrollerar du ditt resultat genom att vända på korten och skriva ner resultatet bredvid dina tidigare anteckningar. 

Gissa färg och valör på spelkorten?

En mer avancerad variant av den tidigare övning är att förutom känna in färgen så känner du in valören på kortet. Gör anteckningar och jämför dina resultat när du är klar. 

Tillsammans med någon annan person

Gör du övningen tillsammans med någon drar ni helt enkelt vartannat kort och antecknar era resultat för att när övningen är klar jämföra med vad som verkligen står på korten.

Gissa bilden?

Den här övningen kan du göra själv eller med en annan person.

Ta fram ett antal olika bilder, det kan vara en kortlek med tarot- eller orakelkort, vykort, fotografier, bilder från ett memory-spel eller liknande.

Om du är själv:

 • Lägg bilderna med baksidan uppåt så att du inte ser motivet.
 • Ta upp en bild och håll i den utan att titta på den. Blunda och försök att slappna av och se eller känna vad som dyker upp inom dig.
 • Skriv ner allt som kommer.
 • När du känner att du är klar, vänd på bilden och titta på den och jämför med vad du skrivit.

Tillsammans med någon annan person

Gör du övningen tillsammans med någon drar ni helt enkelt vartannat kort och antecknar era resultat för att när övningen är klar jämföra med vad som verkligen döljer sig bakom korten.

Lycka till!

Kategorier
Medial utveckling Personlig utveckling Självdisciplin

Självdisciplin

En av de viktigaste förmågorna för att nå önskad framgång och resultat är din förmåga att utveckla och använda din självdisciplin. 

Vad är självdisciplin?
En definition är: ”Förmågan att göra det du behöver göra, när du behöver göra det, oavsett om du känner för det eller inte.”

Självdisciplin handlar bland annat om just förmågan att skjuta upp eller avstå en omedelbar belöning. Efter du har gjort det svåra och nödvändiga arbetet, du får du skörda större och bättre frukter. Du kommer troligtvis också respektera dig själv mer, din självkänsla ökar, du känner dig stolt. Forskning och studier har visat att de som har disciplinen att skjuta, upp eller avstå, en omedelbar belöning för att istället få något bättre längre fram i tiden oftast är de mest framgångsrika. 

Det som är bra är att du kan lära dig självdisciplin genom övning och upprepning. En ny vana, en förändring, tar enligt vissa minst tre veckor för att bli bestående på en tillräckligt bra nivå. Självdisciplin handlar också om att göra det som de flesta andra tycker är tråkigt eller inte gillar. För att förbättra och utveckla dig finns det ett antal områden du kan jobba med. De påverkar varandra, så blir du bra på en av dem så blir det positiva effekter på andra.

Medial utveckling är inget undantag – du behöver din självdisciplin för att ihärdigt kunna öva och träna din förmåga att förnimma signaler från det okända och lita till din intuition.

Disciplinen 

1) att tänka

För några är det jobbigt att ta sig tid för att tänka efter före. De vill hellre göra det direkt och rätta till om det blev fel.

 • Avsätt tid regelbundet för att tänka igenom vad som är viktigt, vilka de större problemen och frågorna är i ditt liv. Avsätt minst 30—60 minuter åt gången i tystnad. Tystnaden gör det lättare att höra ”din inre röst”.
 • Ställ frågan om vad som är viktigt för dig under en meditation och var öppen för de svar som kommer till dig direkt eller som ett tecken vid ett annat tillfälle.
 • Använd penna och papper när du tänker, skriv ner frågeställningarna och det du kommer fram till. Ibland kommer lösningen bara genom att skriva ner frågan.
 • Ta gärna en promenad för att tänka. Hjärnan fungerar som bäst när du går i 3-4 km/tim. 
 • Bolla dina tankar med någon du har förtroende för.
 • Fråga dig ”vad är det jag antar/gissar kring den här situationen och vad är det jag verkligen vet?” Var öppen för att dina antaganden kan vara felaktiga.

2) att sätta mål

Fokus, närvaro och koncentration är viktiga faktorer för att nå dit du vill. Det är få vuxna människor som har mål på olika områden enligt undersökningar som gjorts.

 • Börja med att fråga dig ”Vad är det jag verkligen vill med mitt liv?”. Bär med dig frågan och ställ den gång på gång till svar träder fram.
 • Antag att du inte hade något som begränsade dig. Du kunde använda en magisk formel för att få allt det du vill – tid, utbildning, pengar, kontakter. Vad skulle du göra då?
 • Skriv ner 10 mål som du önskar ha. Skriv i presensform och börja varje mening med ”Jag…” . Titta på dina mål varje dag. Skriv i boken eller i din andliga digitala kalender ofta och påminn dig om målen. Skriv gärna de 10 målen varje dag eller titta i din andliga kalender så att du kan dem utantill. Skriv ner hur de förändras över tid.

3) att hantera tid och aktiviteter

En teori säger att varje minut du lägger på att planera sparar tio minuters genomförande.

 • Gör en lista över allt du ska, vill eller måste göra. Skriv listan kvällen innan kommande dag så att ditt undermedvetna kan arbeta åt dig under natten.
 • På morgonen, prioritera i listan. Fokusera på de aktiviteter som ger störst värde/nytta/resultat. (80/20-regeln). Du kan använda någon passande modell för hur du prioriterar; viktigt/bråttom, 1-5 eller A-E. Organisera listan efter dina prioriteringar.
 • Börja på morgonen med dagens viktigaste uppgift. Försök hålla fokus på den och gör den om möjligt klar. En fråga du kan ställa dig är ”Hur använder jag just nu min tid på värdefullaste sätt?”

4) att ha mod

Mod handlar om att göra saker trots att det finns en rädsla med i bilden. Rädslan för att misslyckas är kanske den största rädslan som hindrar oss.

 • Mod kan utvecklas genom att du regelbundet tränar den muskeln när det finns chans.
 • Gör det till en vana att ta tag i och möta rädslan i stället för att undvika den. Rädslan brukar då minska. Ditt mod växer.
 • Identifiera en stor rädsla i ditt liv och disciplinera dig att hantera den och möta den så snart det är möjligt. Ditt självförtroende ökar liksom din trygghetszon.

5) att ständigt vara i ett lärande

 • Ta för vana att regelbundet läsa något eller lyssna på något som utvecklar dig inom ditt yrkesområde. Lägg 30-60 minuter per dag. Använd t.ex tiden du sitter i bilen för att lyssna eller pendlartid för läsning.
 • Gå på seminarier och kurser som hålls av experter inom ditt område. En bra idé från ett seminarium kan spara tid eller göra dig effektivare.
 • Ha en utvecklingsplan/läroplan för dig själv, sätt regelbundet mål för din utveckling. Ett sätt är att varje månad medvetet lära sig ett nytt område eller läsa en ny bok.

6) att vara uthållig

En utmaning kan vara att vara uthållig ”ända till slutet”, att slutföra till 100 % även om du möter hinder eller tröttnar. Ju mer du tror på att det du gör är rätt och riktigt, desto enklare att vara uthållig hela vägen.

 • Se till att du lägger tiden på rätt saker.
 • Ju oftare du visar uthållighet, desto mer kommer du tro på dig själv och det du gör. Du blir helt enkelt bättre av att göra klart när du känner för att ge upp

7) att ……

Det finns naturligtvis fler områden där en välutvecklad självdisciplin är guld värd och jag tänker då på att äta bra, röra på sig, sova bra och ta pauser regelbundet.

Kategorier
Introvert Personlig utveckling

Introvert, extrovert eller …


Tycker du att det är påfrestande att mingla?
Är du klipp slut efter en konferens?
Har du lätt att fördjupa dig i saker?

Ta det lugnt ….. det är inget fel på dig. Du är introvert!

Gör quizet – klicka på bilden

Jag vet av egen erfarenhet. Du känner dig udda, en tyst figur och lite kuf-varning när du jämför din inåtriktade personlighet med det utåtriktade allmänna idealet. För mig var det en befrielse att sent i livet läsa Linus Jonkmans bok Introvert och vara med i en Facebookgruppen för likasinnade introverta personligheter.

Det var skönt att förstå att mitt starka behov av att vara med mig själv inte var något jag behövde jobba bort utan tvärtom. Nu vårdar jag det. Mitt liv blev inte bara enklare utan även rikare. Jag erkänner att mitt skrivande i allra högsta grad är ett resultat av att jag har bejakat ”nörden” inom mig.

Så låt mig berätta om fem kännetecken på den introverta personligheten.
Kanske känner du igen dig också?

Du trivs i ditt eget sällskap

Du tycker om att vara för dig själv. Det är så du laddar dina batterier. Till skillnad från den extroverte, som får sin energi genom yttre stimulans, är du helt urlakad efter en fest, en konferens eller en helt vanlig dag på jobbet. För dig är den bästa avkopplingen promenaden med hunden, boken i soffan eller fredagsmyset med familjen. Visst kan du känna stor glädje i att träffa människor som inte tillhör familjen men det ska helst vara sådana som du redan känner och då bara för en stund.

Du har få men djupa vänner

När du tittar tillbaka på ditt liv kan du se att du har få men djupa vänskapsrelationer. Du trivs i de små sammanhangen. Mingel, firmafester och nätverksträffar är inget för dig. Nej, snarare tycker du en middagsbjudning där alla kan komma till tals vid ett och samma bord är att föredra framför den stora och spektakulära sammankomsten. Ju färre desto bättre. Allra bäst trivs du när du kan ha ett förtroligt samtal på tu man hand. För du går hellre på djupet än ägnar tid åt nonsens. Kallprat är inte din grej. Du varken kan konsten eller tycker att det är värt besväret.

Du föredrar att arbeta ostört och koncentrerat

Man ser dig ofta djupt försjunken i det du håller på med. Ett projekt, en bok eller dina egna tankar. Som liten blev du beskylld för att vara en dagdrömmare och som tonåring plugghäst. Som vuxen blir du nu beundrad för din uthållighet och koncentrationsförmåga. Du gillar verkligen att helt och hållet gå in för något och vill inte bli störd när detta sker. Ständiga avbrott gör dig stressad,irriterad och trött. Du är upptagen med ditt. Så vänligen – stör ej.

Du tänker först och talar sedan

Du är inte den som pratar i onödan. Många har kallat dig tyst och fåordig. En del har även beskyllt dig för att vara reserverad och distanserad. Det är inte din avsikt. Du vill bara betrakta saker och ting först. Du vill hinna bilda dig en uppfattning innan du tar till orda. Du tänker först och talar sedan. Pratar inte för pratets skull. Om du inte känner personen som sitter mitt emot dig väldigt väl förstås. I ett sådant sammanhang känner du dig tillräckligt trygg för att ta ut svängarna. På samma sätt känner du dig säker bakom tangentbordet eller med pennan i din hand. Det talade ordet är kanske inte din arena men det skrivna är däremot din estrad.

Du tycker om struktur och förutsägbarhet

Du är ingen risktagare. Du sitter hellre tyst i båten. Du vill nämligen veta hur det ska bli innan du kastar dig i. Med andra ord, analys först och sedan handling. Förnuft går före känsla. Du vill också ha en hög grad av förutsägbarhet i ditt liv och gärna se saker utifrån ett helhetsperspektiv. Överraskningar är inte din grej. Inte heller tvära kast eller plötsligt omgjorda planer. Nej det bästa är om allt följer sina givna rutiner.

Känns det bekant?
I så fall …. varmt välkommen till de introvertas skara!

Fakta: 

Visste du att cirka 30% av befolkningen är introvert? Många introverta har lärt sig ett extrovert beteende eftersom det har ansetts som ett ideal i västvärlden. Den som ligger mittemellan i spektrat introvert och extrovert kallas för ambivert.

Visste du att det finns en koppling mellan högkänslighet och introversion? Elaine Arons forskning om högkänsliga personer (personer som har ett nervsystem som är känsligare än genomsnittet) visar att 70% av dessa är introverta. Högkänsliga är, bland annat, djupsinniga och medkännande till sitt sätt.

Visste du att många kända författare är, eller var, introverta? J K Rowling, George Orwell, Emily Dickinson, Marcel Proust och J D Salinger, för att nämna några.

Visste du att introverta är bättre än extroverta på att avstå från omedelbar behovstillfredsställelse? Att kunna skjuta fram tidpunkten för en belöning kräver både självdisciplin och uthållighet.

Kategorier
Andlig Andlig utveckling Andligt uppvaknande Hälsa Kurser Meditation Personlig utveckling

Andlig minikurs

Andlig minikurs – hur du kommer igång med meditation, 3 meditationer att ladda ner, andlig och personlig utveckling, hälsotips, stresshantering och en andlig dagbok och workbook att ladda ner. Passa på och utnyttja kursens bonusar!
Vad innehåller kursen?
 • MEDITATIONER
  Du får tre meditationer med olika teman att ladda ner – en guidad längre och två kortare meditationer. Dessutom ingår ett bonusavsnitt där du lär dig fördelarna med meditation och hur du kommer igång med det om du är ovan. En enkel meditationsdagbok ingår.
 • HÄLSOTIPS & STRESSHANTERING
  Du får olika hälsotips för att du ska må bättre och få mer energi. Dessutom får du tips på olika faktorer som kan minska din stress. I kursen får du möjlighet att köpa hälsokursen ”Immun-Boost” från Ulrika Davidsson till reducerat pris . Under 2 veckor får du hela menyer för att boosta ditt immunförsvar.
 • ANDLIG OCH PERSONLIG UTVECKLING
  I kursen tar vi upp olika teman varje vecka som du kan diskutera i gruppen på Facebook. Du arbetar med din andliga och personliga utveckling under kursen genom olika teman och frågeställningar. Du har tillgång till en dagbok online och arbetsböcker för 2 månader.

Kursen är öppen för registrering fram till den 30 november.
Använd koden blackweek för 20% rabatt.

Kategorier
Andlig utveckling Hälsa

Antiinflammatorisk kost för klara tankar

Antiinflammatorisk smoothie

(2 glas)
2-3 kvistar grönkål (eller andra gröna blad ex 1 påse mangold)
2 nävar babyspenat
1 gurka
1 citron pressad
1 bit ingefära
2 selleristjälkar
1 avokado, eventuellt ¼ av kärnan (ja, du läste rätt)
2 dl vatten eller kokosvatten

Mixa tills du har en len smoothie. Rör ner 1 msk kokosolja.
Häll upp i 2 glas och känn hur kroppen vaknar.
I bland adderar jag 1 tsk gurkmeja och en knivsudd av kryddnejlika.

Denna smoothie dricker jag istället för frukost. Den minskar bördan för kroppen att förbränna mat och gynnar de goda tarmbakterierna.

Hur minskar jag inflammationen i kroppen?

 • Genom att äta ren mat och utesluta halvfabrikat
 • Undvika socker
 • Utesluta gluten och mjölkprodukter
 • Äta enligt principen 16:8 (äta mellan 12-20, fasta 20-12) eller mindre portioner
 • Antiinflammatorisk smoothie är OK på morgonen. Organvilan och detoxen fortsätter ostört i cirka 2–3 timmar

Vad vinner jag med detta?

 • En lättare kropp och minskad värk i muskler och leder då inflammationen minskar
 • Bättre sömn då jag får i mig mer magnesium
 • Klarare tankar då inflammationen i hjärnan minskar

Prova dig fram steg för steg och se vad som fungerar för dig.

Kategorier
Andlig Andlig utveckling Andligt uppvaknande Medial utveckling Personlig utveckling

Vad är andlig utveckling?

Vad är andlig utveckling?

Andligt uppvaknande går hand i hand med medialt uppvaknande för de allra flesta. Men vad får oss att vakna upp och längta efter andlig utveckling?

Orsaken till ett andlig uppvaknande är ofta en dramatisk händelse i en persons liv. En del personer nämner att de har varit med om en olycka, en stor sorg efter någon de håller mycket av, depression, utmattning, en nära döden upplevelse eller något annat dramatiskt i deras liv. Det kan också komma i samband med ett barns födelse då man blir mer och mer inkännande och sensibel. Några berättar att de blev nyfikna på healing och ville lära sig det medan det för andra personer kom när de själva fick healing. För min egen del upplevde jag en längtan till ljuset som gjorde att mitt sökande startade. Det är mycket individuellt hur det andliga uppvaknandet sker och det sjätte sinnet aktiveras.

Hur gör man för att utvecklas andligt?

Jag vill nämna några saker som jag själv funnit viktiga:

Engagemang
Det kräver naturligtvis ditt engagemang. Jag vill påstå att det är inte enkelt att dra någon skarp gräns mellan personlig utveckling, medial och andlig utveckling. Det går väldigt mycket hand i hand. Men det kräver ditt engagemang. Själva processen varierar och är mycket individuell. 

Längtan
Under den andliga uppvaknandet upplever många en frustration, oro och ovisshet kopplat till en diffus längtan efter ”något” okänt. Det är också vanligt med en stark längtan efter att utvecklas mer och mer andligt genom att gå kurser och att läsa böcker inom det andliga området samt att träffa likasinnade.

Meditation
Jag kan inte nog poängtera hur avgörande det är för din andlig utveckling. Om än bara några minuter så gör det stor skillnad i ett längre perspektiv. Skriv gärna ner dina upplevelser under meditationen och reflektera över dem.  

Personlig utveckling
Andlig utveckling är starkt kopplat till personlig utveckling. Var sann och ärlig, speciellt mot dig själv. Det är viktigt att man i sin utveckling rannsakar sina tankar, känslor, ageranden och ställningstaganden. Det är inte dina ord som berättar vem du är utan dina handlingar. 

I en kurs jag har online och som startar några gånger per år, tar jag upp ytterligare 14 saker som är avgörande för den andliga utveckling.
Klicka på länken nedan och se när kursen Andlig utveckling startar.

https://margaretatoorell.com/andlig-utveckling/

Kategorier
Andlig utveckling Kurser Medial utveckling

Andlig utveckling – onlinekurs 6 v

Skapa ditt nya andliga jag – mer avslappnad, balanserad, grundad och med ökad energi i ditt liv. Mindre stress och kanske några kilo minus. Du har funnit meditation som en källa till kreativitet och livskraft.

MÖT DITT NYA ANDLIGA JAG!

Hej, Margareta här.

När längtan efter andlig och medial utveckling kommer så går den inte att stoppa. Det är min erfarenhet. Jag vill visa dig vägen hur du kan förändra ditt liv så du känner dig balanserad, energifylld och mer hälsomedveten under din andliga resa. Mer info i videon!

Andlig utveckling 3
Kategorier
Andlig utveckling Kurser Medial utveckling

Andlig utveckling – onlinekurs 6 v

Hej, Margareta här.

När längtan efter andlig och medial utveckling kommer så går den inte att stoppa. Det är min erfarenhet. Jag vill visa dig vägen hur du kan förändra ditt liv så du känner dig balanserad, energifylld och mer hälsomedveten under din andliga resa. Mer info i videon!

Andlig utveckling 2