Vikten av att öva och träna i medial utveckling

Vikten av öva och träna i medial utveckling

Träna den mediala gåvan

Det är ett önsketänkande att den mediala gåvan kommer till en person över en natt. Precis som med många andra praktiska färdigheter så behöver alla öva och träna sin mediala muskel. Vi har väl aldrig hört en idrottsstjärna som inte pratar kost och träning. Likaså hur en duktig kock hanterar kniven och skapar underbara smakkombinationer med ett tränat smaksinne.

Ta emot mediala impulser

På samma sätt är det viktigt och värdefullt med all form av medial träning på att ta emot mediala förnimmelser och ge budskap till sig själv och andra på ett opartiskt sätt. Naturligtvis är det fördelaktigt att öva och träna i en grupp där du känner dig trygg och får bra återkoppling på det du förmedlar. När det känns som om du inte kommer någonstans och upplever hinder så behöver du någon som uppmuntrar dig och peppar dig att gå vidare och försöka om igen. 

Ge mediala budskap

Jag har ägnat otaliga timmar i början av min egen utveckling till att öva på att ge budskap. Precis som idrottsmannen/kvinnan och kocken utvecklar sin kompetens inom yrket så behöver också ett medium arbeta på sin utveckling. Kocken tränar sitt muskelminne att hantera knivar och sina smaklökar att förfinat känna doft och smak och vad som fungera tillsammans. Det förhåller sig på samma sätt med mediala förmågor – övning och träning utvecklar de delar som används i din hjärna. Det vi fokuserar på och ägnar tid till kommer vår hjärna prioritera och öppna upp nya kopplingar för att snabbare och bättre arbeta med just den förmågan. 

Medial utveckling

Låt sommaren, då du förhoppningsvis får möjlighet till avkoppling, bli den tid då du ägnar lite tid till din mediala utveckling genom praktisk övning och träning. Du hittar några övningar på bloggen och kurser i kursportalen.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: