Utveckla din medialitet

Utveckla din medialitet

Skapa tid och rum för stillhet

För att höra den finstämda vägledningen från ditt högre jag, eller dina vägledare på andra sidan, så försök att tysta dina tankar om vardagens alla bekymmer. Prova att skapa en vana av att avsätta en speciell tid och en speciell plats där du får vara ostörd. Ha gärna meditationsmusik i rummet eller i hörlurarna för att avskärma vardagsljuden runt omkring som ständigt pockar på din uppmärksamhet. Naturen är också en bra plats för att hitta stillhet. Där kan du strunta i musiken och bara lyssna på naturen och vara ett med allt runt omkring dig.

Utveckla din medialitet

Det finns inga genvägar att när det gäller att ta emot mediala budskap och förnimmelser från andra sidan. Träning på att ge mediala budskap är vägen för att nå ditt mål. Med en konstruktiv feedback på de budskap du förmedlar kommer du längre i utveckling. 

Några tips: 

1. Skapa en enkel ritual som att tända ett ljus, lyssna på avslappnande musik i en miljö där du trivs.

2. Be tyst inom dig att få en förnimmelse av något slag som blir din startpunkt.

3. Det finns olika typer av förnimmelser att starta med. Använd dig av din starka sida. Exempelvis: inre bild, ljud, känsla i kroppen eller direkt vetskap. Du kan även använda en trigger, ett hjälpmedel som till exempel tarotkort. Det kan bli ett stöd så du kommer igång att tala i ett flöde. 

4. Börja berätta eller skriv ner det som kommer till dig direkt utan att värdera det.

5. Anteckna eller rita det som kommer till dig

Träffa likasinnade att träna med

Det är stimulerande och utvecklande att ha en grupp av likasinnade att öva och träna med. Kolla upp om det är något etablerat medium som ordnar kurser på din ort eller sök mediala kurser online. Börja med en mindre grupp och sök dig sen till större sammanhang för att utvecklas mer.

Tänk på att det handlar om din utveckling i din egen takt, aldrig om att vara bäst eller prestera på topp och tävla med andra. Alla har vi olika gåvor och styrkor och du ska utveckla dina. Var mån om att ha kul tillsammans medan ni övar och tränar. Det fungerar även bra online.

Startar en egen grupp av likasinnade

Gå samman med likasinnade vänner och meditera tillsammans och gör övningar. Det fungerar även att genomföra online. Ni kan turas om att vara gruppledare och ansvara för var sitt tillfälle. Bjud in ett medium som guidar er då och då.

I min kursportal finns kursmaterial för dig som vill utvecklas tillsammans med likasinnade. Där lär ni er mediala begrepp, får vägledda meditationer, olika teman att diskutera och en variation av övningar kopplade till temat. Material finns för en termin om 6 tillfällen för både samtalsledare och elever. Inga förkunskaper krävs för vare sig  samtalsledare eller elever. 

Samla kunskap om medialitet

Läs gärna böcker och sök på nätet om medial utveckling.Tag in information från olika källor och bilda dig en egen uppfattning om saker och ting. Skaffa dig kunskap om andlig och medial utveckling och lär dig vanliga begrepp. Diskutera gärna med likasinnade om andliga och mediala frågor. Låt kunskapen växa fram inifrån dig själv medan du skaffar dig nya erfarenheter.

Gör ett Quiz

Ta reda på din potential till mediala förmågor!

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: