Hur öppnar jag mig för andevärlden?

Det är den vanligaste frågan jag får och givetvis väldigt viktig. Att vara mottaglig för andevärlden innebär att du är öppen för att känna av och kommunicera med andar eller andliga energier. Men hur gör du då för att bli mottaglig för andevärlden?

Öppna dina sinnen

Det kan låta enkelt att öppna sina sinnen för att bli mer mottaglig för andevärlden. Men jag vill påstå att det är en process som tar olika lång tid för en individ därför att det beror på var och ens utgångsläge. Det handlar om att bli mer medveten om dina känslor, att lyssna bättre och att bli mer observant både för den yttre och inre världen.

Meditation 

Meditation är ett mycket bra sätt för att öppna upp för andliga upplevelser.  Genom att meditera lär du dig att slappna av på en helt ny nivå. Det hjälper dig också att rensa ditt sinne och öka din inre klarhet. Du stärker din inre kompass om vad som är viktigt i ditt liv och blir mer i samklang med dina värderingar. Meditation öppnar upp för att du blir mer medveten om andevärldens subtila,  svaga, signaler och därmed öppnar du upp för nya upplevelser från andra dimensioner.

Be om hjälp

Vill du bli mer mottaglig för andevärlden kan det vara bra att be om hjälp från andarna själva. Det handlar om kommunikation och då behöver du be om att de ska visa sig för dig eller att de ska hjälpa dig att känna av deras närvaro. Din bestämda avsikt att starta en dialog med andra sidan eller känna av deras energier är viktig för att det ska ske. Tänk på att när du ber om kontakt med andevärlden att du fokuserar på höga, rena energier som känns bra för dig.  

Utveckla din intuition

Många glömmer bort att intuition och medialitet går hand i hand. Därför är det en viktig del att även träna din intuition för att vara mottaglig för andevärlden. Genom att utveckla din intuition kan du bli bättre på att känna av andliga energier och kommunicera med andra sidan. Hur du kan utveckla din intuition har jag skrivit om i andra artiklar. Men intuition och medialitet är som en muskel och behöver regelbunden träning.  

Samla kunskap om andevärlden

Genom att lära dig mer om andevärlden kan du öppna upp för nya upplevelser och känna dig mer bekväm med andliga energier. Du blir mer trygg och känner tillit till dina förmågor. Mer kunskap hittar du i böcker, bloggar, poddar, videos och olika kurser både fysiskt och online. Samla gärna information från olika källor och fundera själv på vad som känns rimligt och sansat. Det är givande att ha en grupp likasinnade att diskutera och träna tillsammans med. I de sammanhangen kan många viktiga insikter landa som berör alla punkter ovan och som hjälper dig att öppna upp dig för andevärlden.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: