Trender inom medial och andlig utveckling

Öka den andliga och mediala kunskapen

Du kanske inte tänkt på att det finns trender inom andlig och medial utveckling. Men naturligtvis finns det även här som överallt annars. Olika saker trendar i olika sociala plattformar som Facebook, Instagram, Youtube och TikTok. Vi ser influencers i media som inspirerar till att lära sig mer om medial och andlig utveckling. Men mycket du möter är inte nytt under solen. Det är uppenbart för oss som är intresserade i ämnet och har varit med i flera decennier. I det brus av information vi får till oss blir mycket tunt, på ytan och liksom urvattnat. Informationen och därmed kunskapen blir sällan på djupet utan mer som en happening och en kul grej. 

Det andliga och mediala är för mig ett helhetstänk och ett sätt att förhålla mig i livet. “Serious business” med andra ord. Det är definitivt inte en happening eller show för mig utan ett ämnesområde där jag ständigt vill lära mer och utvecklas. Under resans gång delar jag gärna med mig av de kunskaper och insikter jag kommit fram till i mina kurser online. 

Vad trendar nu inom andlig och medial utveckling?

Mindfulness och meditation: 

Tekniker som hjälper oss att hantera stress och öka vår mentala hälsa och inre klarhet har blivit allt mer populära. Det finns olika former av mindfulness och meditation så var och en får hitta det som passar bäst. 

Holistisk hälsa: 

Holistisk hälsa fokuserar på att ta hand om sin kropp, sitt sinne och sitt själsliga välbefinnande för att uppnå en balanserad livsstil. Ibland kan det vara som att skala en lök innan man kommer till kärnan och hittar sin balans i livet. 

Energiarbete: 

Energiarbete syftar till att öka medvetenheten om och kontrollen över den egna energinivån för att förbättra fysiskt, emotionellt och mentalt välbefinnande. Den personliga utvecklingen blir central tillsammans med olika  tekniker som balanserar energinivån. 

Mystiska traditioner: 

Traditioner som astrologi, tarotkort, orakelkort, kristaller, wicca och shamanism återvänder som en del av en ökad nyfikenhet på det okända och sökandet efter en djupare mening med livet.

Spirituella resor: 

Resor till platser med historiskt och andligt värde som Machu Picchu i Peru, retreater (Ayurvediska) i Indien och yoga- och meditationsresor till Bali ökar i popularitet.

Min egen trendspaning

Den känsla jag får för den närmsta tiden framåt är att fokus kommer ligga på det egna välmåendet och att hitta en balanserad livsstil med minskad stress. Det kommer förmodligen leda till att vi värnar vår tid och prioriterar bort saker för att fokusera på det som är viktigt i våra liv och omvärdera ett och annat. Det kommer innebära ett ökat intresse för att lära sig ny saker mer på djupet och att utvecklas som individ.  

Meditation och Mindfulness kommer fortsatt vara något som efterfrågas. På samma sätt är min känsla att hälsa och energiarbete kommer vara en central trend. Mystiska traditioner kommer alltid fascinera en del människor, de som har det längs sin livsväg. Det som kommer öka är intresset för det andliga och mediala där genuin kunskap finns. Där det finns möjlighet till att få svar på frågor och tid till reflektion. Spirituella resor känns som om det kommer minska något, med ett uppsving för verksamheter inom landet.
Tiden får utvisa hur det blev.  

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: