Olika former av meditation

Olika former av meditation

Meditation öppnar dina mediala förmågor

Meditation är det som kommer hjälpa och stötta dig allra bäst när du vill öppna upp för dina mediala förmågor. Det är kungsvägen till att ta emot mediala förnimmelser. Meditera kan du göra på flera olika sätt.

Vad är meditation?

Det är en metod för att slappna av din kropp och ditt sinne och nå ett tillstånd där hjärnans frekvens är lägre och befinner sig i ett förändrat medvetandetillstånd. Du kan använda olika tekniker för att nå denna avslappning på olika nivåer.

I meditativt tillstånd är du inte totalt frånvarande som i dess djupaste nivå, sömn, utan på en nivå där du är närvarande. Du hör, ser och känner precis som vanligt men är mycket avslappnad och söker tillståndet där ditt sinne är stilla. Du kan meditera med öppna ögon eller slutna. Det är helt upp till dig vad som känns bekvämt för dig. I början när du är ovan vid att meditera kommer gärna vardagstankar upp till ytan. Låt dem passera likt moln på himlen, bort över horisonten. 

Vad finns det för olika former av meditation?

Du kanske tror att du behöver sitta i en konstig position när du mediterar. Men du kan sitta, ligga eller röra dig och ändå komma in i ett förändrat medvetandetillstånd. Meditation tar sig olika former som exempelvis när du gör yoga, qi gong, tai chi, betraktar ett föremål eller när du är ute och går, rörelsemeditation. Det är i situationer där du upplever att benen liksom börjar gå av sig själva. Under dessa meditativa promenader brukar vi pratar om att vi “rensar tankarna”. Rörelsemeditation är mycket bra om du har svårt att sitta still när du mediterar. 

Hur kan du meditera?

Ett sätt att meditera är att lägga sig eller sätta sig bekvämt tillrätta och fokusera på något. Det kan vara en punkt eller ett föremål. Då mediterar du med öppna ögon. Många väljer att meditera genom att fokusera på sin andning, ett ljud (som brukar kallas för mantra) eller ha avslappnande musik runt omkring dig. Ett annat alternativ är vägledda meditationer som hjälper dig att slappna av och leder dina tankar för att öppna ditt sinne. Prova gärna att ha det alldeles tyst då det kan få dig att nå djupare in i meditation. När du riktar ditt fokus mot något specifik så hjälper det dig att slappna av och komma in i förändrat medvetandetillstånd. Det finns tavlor som är målade för att meditera till. Det är något jag verkligen kan rekommendera att prova på.

Meditation kan göras på så många olika sätt och mitt tips till dig är prova dig fram och välja det sätt som passar dig bäst. Meditation är kungsvägen till andlig och medial utveckling.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

1 kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: