Fördelar med meditation

Fördelar med meditation

Vilka fördelar finns med meditation?

Meditation har funnits i tusentals år så det är inget nytt påfund. Intresset för meditation blir allt större och når ut till fler och fler personer som upptäckt fördelarna. Meditation kan genomföras på många olika sätt och det är individuellt vad som passar bäst. Andligt sökande personer har det ofta som en daglig rutin. Men vilka är då fördelarna med meditation? 

Mer uppmärksam och medveten  

Meditation innebär att du fokuserar dina tankar på något annat som exempelvis din andning, ett mantra eller ett föremål i din närhet. Det är lätt att vardagens tankar kommer upp och du börjar fundera på morgondagen, något problem du har eller något som har hänt. När du mediterat en tid blir du bättre och bättre på att släppa och rensa bort vardagens tankar. Du får lättare att sortera bort tankar på sådant du inte kan påverka och istället fokusera på tankar om nuet, vilket gör att du får ett öppnare sinne.

Mindre stressad

Stress är något vi alla upplever i vardagen, oavsett om det är på fritiden eller jobbet. Så länge den ligger på en hanterbar nivå och vi tar oss tid till att återhämta oss, är den inte farlig. Det är när den blir ohanterlig och vi inte skapar tid för återhämtning som den kan börja påverka vår hälsa och vårt omdöme. Meditation kan hjälpa dig koppla av för en stund och ge sinnet och kroppen en välbehövlig vila. Kroppen minns känslan av avslappning och i stressade situationer kan du ta ett djupt andetag och påminna dig om att varva ner. Du blir mer motståndskraftig mot stress.

Få kontroll över dina känslor och fatta bättre beslut

Visst ska du visa dina känslor men det ska vara under din egen kontroll. Med meditation får du bättre möjlighet att råda över stressade situationer genom att du lär dig att bättre kontrollera dina känslor och sinne. Du får lättare att lyssna på ditt inre jag. Det leder till att du lättare sållar bort negativitet i tillvaron. Det kommer att hjälpa dig att fatta bättre beslut, bli mer målmedveten och lära dig att sakta ner på tempot och istället njuta av nuet i ditt liv.

Bli mer intuitiv

Meditation gör att du kan öppna upp dig för finstämda förnimmelser i ditt liv. Din intuition förstärks då du troligtvis saktar ner tempot i ditt liv och fokuserar på det som du vill prioritera. I och med att du väljer bort saker kommer nya vägar öppnas för dig och tillvaron blir mer magisk. Det öppnar upp vägen till ökad andlighet och medialitet. Meditation är kungsvägen till andlig och medial utveckling.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: