Tillit till mediala förmågor

Tillit till mediala förmågor

Under den mediala utvecklingen så kan du uppleva perioder av svag tro på din förmåga att ta emot mediala förnimmelser och tilliten till budskapen du förmedlar sviktar.

Det okända väcker upp många olika slags känslor under den andliga och mediala utvecklingen. Du kan känna nyfikenhet, misstro, glädje, rädsla och allt däremellan. Med all säkerhet kommer du pendla mellan många fler känslor under din mediala resa. 

Det brukar alltid finnas någon stark drivkraft inombords som gör att du går vidare och vill utvecklas. För att bygga upp din tillit till din mediala förmåga finns ingen genväg utan du behöver vara modig och utmana dig själv och dina rädslor. Öva och träna så mycket du kan. Tro på dig själv, ha tålamod och lita till att allt sker i rätt ordning, vid rätt tid och plats. Du kan inte jämföra dig med någon annan utan du har din väg att gå. 

Vad kan du göra för att bygga upp tilliten till dig själv?

Du behöver tro på dig själv. Även om andra tror på dig så kommer det inte fungera om du själv inte gör det. Den personliga utvecklingen och reflektion kommer hjälpa dig att upptäcka dig. Upptäck dig själv för du har så mycket inom dig.

Det är aldrig för sent att förändras. Se det som en inlärningsprocess att lära sig att tro på sig själv. Här kommer några enkla strategier som kommer att hjälpa dig att börja tro på dig själv. Du kommer att upptäcka allt som du har gömt inom dig och bli mer självsäker.

1. Var medveten om att du kan lära dig att tro på dig själv

Om du inte är övertygad om att du kan lära dig att tro på dig själv kommer du inte göra det. Det är samma sak som när det kommer till att lära sig skicka e-post. Hade du börjat lära dig skicka mejl om du hade trott att du inte hade klarat av det? Om du börjar lära dig något så är det för att du tror på att du kommer att klara det. Om du inte tror på dig själv kommer du inte att uppnå någonting. Du kanske inte lyckas ändå, men du har iallafall försökt.

2. Bemöt din negativa inre röst

Inom oss har vi alla en inre röst som påminner oss om våra begränsningar och rädslor. En röst som berättar all kritik vi fått i våra liv. Välj att inte lyssna till den negativa inre rösten inom dig som försöker att sänka dig genom att spela på känslor som skam och skuld.

3. Omvandla dina svagheter till styrkor

När du ska omvandla en svaghet till en styrka förutsätter att du har en viss nivå av kreativitet. Men inget är omöjligt. Väljer du att omvandla dina svagheter till styrkor så är det även lättare för dig att hitta nya möjligheter. Kom ihåg att varje fel, varje svårighet och varje hinder kan vara starka drivkrafter för att vi ska kunna lära oss mer.

4. Upptäck din sanna potential

Tilliten till din egen förmåga och tro på dig själv kan fortsätta vara låg om du inte ger dig själv möjlighet att utveckla dina passioner. Tag gärna hjälp av andra för att uppnå det du vill. Utveckla dina talanger och upptäck var din verkliga styrka finns. 

Ge dig ut på nya äventyr och gör det som du inte har gjort tidigare. Följ den plan som du har stakat upp och passa på att njuta av resan. Upptäck vad du kan göra, dina talanger och låt dem växa.

5. Bli din egen coach

Du kan bli din egen coach och hitta din inre motivation. Det finns tillfällen då det är bra med stöd utifrån men ha som mål att bli känslomässigt självständig. Allt det du behöver höra kan du säga till dig själv i spegeln.

I stället för att behandla dig själv illa mentalt så börja med att behandla dig själv bra. Tyck om dig själv och ge dig själv motivation. Varför inte skicka positiva och optimistiska meddelanden till dig själv som ger dig kraft. Fokusera på dig själv och känn hur du blir starkare och starkare.  

6. I ditt sinne, se dig själv i den högsta potentialen av dig själv

Se dig i din fulla potential, en superstjärna …. allt är OK. Föreställ dig att du är den som du vill vara, du har uppnått dina mål och att du inte har några begränsningar som gör det svårt för dig att uppnå dina mål.

Din attityd kommer att förändras och skydda dig från omvärldens kritik. Din vision vibrerar inom dig. Du kommer då att leva med ett mål. Kom ihåg att din bild av dig själv som en superstjärna inte är en förklädnad. Den är vad du egentligen är och du måste identifiera dig med den.

7. Bli starkare

Det mentala arbetet är viktigt. Tro på dina förmågor och skapa en stark bild av dig själv. Om du verkligen tror på dig själv kommer du skapa en positiv och kraftfull självbild. Visualisera detta ofta genom att ge dig själv tid för inre arbete. Se för ditt inre hur du fylls av din inre kraft, den där elden som ger dig energi och som kommer göra att du når dina mål.

Vi kan få oss själva att må dåligt, eller så kan vi göra oss starka. Mängden arbete är densamma.
-Carlos Castaneda-

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

2 kommentarer

    1. Hej Nathalie! Nej, det kan ingen göra. Rensa energifält handlar om att lösa upp negativ energi och eventuella blockeringar i ditt yttre energifält, auran. Mediala gåvor handlar om din förmåga inom dig att förnimma information från det okända. Hälsning Margareta

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: