Summera det gångna året

Summera det gångna året

Summera det gångna året

När vi är i årets sista månad känner jag och fler med mig ett behov av att summera det år som gått. Det är givande och frigörande att ta en stund och reflektera över vad som hänt de senaste elva månaderna. Genom att lära av det som varit kan du planera din framtid så att du inte upprepar samma mönster och eventuella misstag – och känna att du har mer kontroll över ditt liv. 

Fundera gärna över saker som:

  • Det klokaste beslutet jag tog.
  • Det viktigaste jag lärde mig.
  • Det viktigaste jag gjorde för andra.

Göra avslut över året som gått 

Det finns frågor du kan ställa dig för att klargöra vad som hänt. Exempel på frågor inom olika områden i ditt liv kan vara: 

  • Vad var det som var viktigast för dig under året som gått?
  • Vilka händelser eller insikter var de mest betydelsefulla inom dessa områden? 
  • Vad är du mest stolt över?
  • Vilka är de tre personer som påverkade / inspirerade dig mest?
  • Vad är du mest tacksam över?

Ditt kommande år – Årskompassen 

I nästa bloggartikel kommer jag dela med mig av en årskompass som är ett beprövat verktyg för att summera året som gått och göra planer för året som kommer. Det är en god vana att planera sitt år. Det kan hjälpa dig att bli mer medveten om både dina framgångar och motgångar och inse hur mycket som kan hända bara under ett år. 

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: