Visualisering för ökat klarseende

Vad är visualisering? Visualisering innebär att du skapar en inre positiv bild av något du vill uppnå. Det innebär att du återskapar tidigare erfarenheter eller skapar nya bilder för händelser utifrån dina minnen och erfarenheter. 

Hur visualiserar du? För att visualiseringen ska fungera så bra som möjligt bör den involvera så många sinnen som möjligt – syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Användning av flera sinnen bidrar till att skapa mer levande bilder som gör upplevelsen mer realistisk. 

Visualisering för ökat klarseende

Varför ska du visualisera? Visualisering kan både förbättra koncentrationen, öka motivationen, skapa självförtroende och kontrollera känslomässiga reaktioner. Det är en metod som hjälper dig att utveckla din intuition och klarseende. Ett användbart redskap som ger dig större kontroll över ditt sinne, dina känslor och din kropp.

Visualisering och meditation är två verktyg som du kan använda för att öka självmedvetenheten, fokusera sinnet, tillföra positiv energi och därigenom öka din kreativitet.  

Två övningar:

Övning 1: Gör följande: Blunda och koncentrera dig på din andning. Försök att inom dig se en plats som du mår bra av. Det kan exempelvis vara en skogsglänta med vackra barrträd eller toppen på ett berg där du kan stå och se ut över hela landskapet. Tänk på varje liten detalj du ser framför dig. Hur gröna träden är, ljudet av vinden mot din kind, fåglar som kvittrar … Ta sedan ett djupt andetag och öppna dina ögon.

Det kommer kännas som om du varit på denna plats. Förutom att det stärker din intuition så kommer det ge dig en avslappningsmetod som du kan använda dig av när du upplever stress i vardagen. 

Övning 2: Blunda och koncentrera dig på din andning. Försök att inom dig se en plats som du mår bra av. Det kan vara att du sitter på din favoritplats eller favoritfåtölj. Tänk på varje liten detalj du ser framför dig. Hur rummet ser ut och alla detaljer där.

Visualisera nu hur du öppnar ditt 3:e öga och därmed ditt klarseende. Se för ditt inre öga hur du får till dig clairvoyanta förnimmelser. Var kreativ hur det sker, exempelvis en inre bild, en symbol, en ask med något innehåll eller ett pärlhalsband där varje pärla har något att förmedla till dig. Sitt så en stund …. Ta sedan ett djupt andetag och öppna dina ögon.

Visualisera mera! 

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

1 kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: