Hur kan jag träna upp medial förmåga?

Det finns flera olika metoder för att träna upp sin mediala förmåga. Det är viktigt att komma ihåg att det kan ta tid och övning att utveckla dessa förmågor. Jag vill dela med mig av 5 saker du kan prova och det är meditation, intuitionsövningar, delta i kurser och workshops, öppet sinnelag och att var ärlig med sig själv. Tänk på att var och en har olika förmågor och att utvecklingen av dessa förmågor kommer att variera från person till person.

Meditation

Meditation kan hjälpa till att klara hjärnan och öka din förmåga att känna av energier och vibrationer. Det finns många olika typer av meditation, så mitt tips är att det kan vara bra att undersöka olika metoder och hitta den som passar dig bäst. Det finns också många resurser som guidade meditationer och appar som kan hjälpa dig att komma igång.

För att komma igång med meditation kan du till exempel följa dessa steg: 

 1. Hitta en bekväm plats att sitta (eller ligga) på där du inte kommer att bli störd. Det kan vara en plats i ditt hem eller ute i naturen.
 2. Sätt dig bekvämt med rak rygg och slappna av i kroppen.
 3. Slut dina ögonen och fokusera på din andning eller ett mantra. Försök att andas lugnt och jämnt.
 4. När tankar kommer upp i ditt medvetande, försök att inte fastna i dem. Observera dem och släpp dem sedan. Fokusera istället på din andning eller mantrat.
 5. Börja med korta meditationer, till exempel 5 minuter, och öka sedan tiden gradvis. 
 6. En regelbundenhet i att meditera kommer innebära att du öka din förmåga att känna av energier och vibrationer.

Intuitionsövningar

Det finns olika övningar som kan hjälpa till att utveckla din intuition. Du kan exempelvis lägga din hand på en sak och försöka känna av dess energi eller att använda tarotkort eller pendel för att få svar på frågor. 

Här kommer några förslag på övningar du kan göra för att utveckla din intuition: 

 1. Meditera: meditation kan hjälpa till inre klarhet och öka medvetenheten om dina känslor och tankar.
 2. Träna på att göra snabba beslut: genom att vänja dig vid att ta snabba beslut, kan du bli bättre på att lita på din intuition.
 3. Lär dig att lyssna på din kropp: din kropp kan ge dig signaler om vad som känns rätt eller fel. Lär dig att tolka dessa signaler. Kanske är den där känslan av stålklo i magen en signal på att något är galet. 
 4. Gör övningar för kreativitet: övningar som brainstorming eller free-writing kan hjälpa dig att släppa på kontrollen och låta din intuition ta över.
  Free-writing är en skrivmetod där man skriver utan avbrott eller filter, ofta för en viss tid, för att öka kreativiteten och skapa flöde. Det handlar om att skriva ner alla tankar som dyker upp utan att bry sig om om de är meningsfulla eller inte. Det kan användas för att hitta idéer, lösa problem eller bearbeta känslor.
 5. Lär dig att slappna av: stress och oro kan blockera din intuition. Lär dig tekniker för avslappning för att hjälpa till att öppna upp för din intuition.
 6. Omge dig med konst och musik: omgivningen påverkar oss starkt, omgivning med konst och musik kan hjälpa dig att få inspiration och kreativitet.
 7. Lär dig att förstå känslor: att förstå våra känslor och vad som orsakar dem kan hjälpa oss att förstå vår intuition.

Delta i kurser eller workshops

Det finns många kurser och workshops som vars syfte är att hjälpa dig att utveckla dina mediala förmågor, och dessa kan ge dig verktyg och tekniker för att öka din förmåga. Kom ihåg att det tar tid att utveckla dina mediala förmågor och att vara tålmodig och fortsätta att öva. Här är några exempel:

 1. Meditation: regelbunden meditation kan hjälpa till att sänka stressnivåer och öka koncentrationen. Det kan göra det lättare att känna av och förstå andra människors känslor och tankar.
 2. Visualisering: det innebär att använda sin fantasi för att skapa en mental bild av en situation eller scen. Visualisering, kan hjälpa till att stödja processen att förbättra din förmåga att känna av och förstå andra människors känslor och tankar.
 3. Kreativt skrivande eller målande: kan hjälpa till att utveckla din förmåga att uttrycka och förstå känslor och tankar.
 4. Mindfulness: En teknik där man fokuserar på nuet och det som händer just nu. Mindfulness kan hjälpa till att öka ditt medvetande om din egen kropp och tankar.
 5. Healing och Energiarbete: Reiki och Qi Gong är tekniker som  kan hjälpa till att öka ditt medvetande om och förmåga att använda energi för att läka och balansera kroppen.

Var öppen

Ett öppet sinnelag, nyfikenhet, mod och viljan att lära nytt kommer underlätta din andliga och mediala utveckling. Öppna upp för möjligheten att ha mediala förmågor, och var beredd att möta dem när de dyker upp. 

Var ärlig med dig själv

Var ärlig med dig själv om vad du känner och vad du tror. Medial utveckling innebär ofta en parallell process av personlig utveckling. Andlig och medial utveckling går ofta hand i hand och kan innebära ifrågasättande av gamla värderingar och att du nyorienterar dig i livet. Var därför beredd att utforska de känslor och tankar närmare som dyker upp. Livet blir mer magiskt! 

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: