Hur börjar jag en medial utveckling?

Längtan inom dig

Du känner en dov längtan inom dig efter något annat. Kanske har tillvaron gått i stå och du känner att det finns något bortom som du inte kan sätta fingret på. Det kan vara en längtan efter en bättre tillvaro, till ljuset eller att vilja göra skillnad på något sätt. Denna diffusa känsla kan vara ditt tecken på att starta din andliga och mediala utveckling för att använda i vardagen eller för att stödja andra. När längtan och nyfikenheten växer sig allt starkare är det dags att börja din utveckling. (Medialitet i vardagen

Hur börjar jag en medial utveckling

Jag får ofta frågan – hur ska jag börja min andliga och mediala utveckling. Med det utbud av kurser, böcker, bloggar, videos och information på sociala media är det verkligen inte lätt att veta hur du ska starta. Men du märker att din intuition blir starkare och du blir mer känslig och känner på dig saker. Du kanske börjar se inre bilder, får visioner, hör saker eller bara vet att det är på ett visst sätt. Du kanske får sanndrömmar. Tecken på medialitet är många. (Olika mediala förmågor) (Intuition)

Om och när du märker ett eller flera tecken på medialitet så börja med det som är tydligast för dig. Det som kommer till enklast är också där du har din styrka. Starta där för att bygga upp din förmåga och den får genom träning växa sig stark. Därefter kan du fortsätta med det som känns din styrka nummer två. 

Intuition är sammanbundet med medialitet. Övar och utvecklar du din intuition så kommer det att underlätta din mediala utveckling. Och vise versa, börjar du utveckla din medialitet så ökar din intuition. Du behöver du ha baskunskap i olika begrepp inom andlig och medial utveckling och naturligtvis få möjlighet att öva och träna din förmåga i olika sammanhang.  

Vad kan jag göra för att komma igång med medial utveckling?

Mitt tips för att skaffa dig baskunskaper inom andlig och medial utveckling är att läsa böcker (finns många bra på biblioteket), läsa bloggar, poddar och besöka andliga/spiritualistiska föreningar. Ju mer tid och fokus du ägnar dig åt din utveckling ju mer kommer du “känna på dig” vad som känns bra och rätt för dig samtidigt som du lär dig saker. 

Genom ökad kunskap får du också lättare att sålla agnarna från vetet och förhålla dig kritisk till det enorma utbud av andlighet som finns på marknaden. Du kommer hitta det som känns sant för dig och är

genomarbetat och trovärdigt. Tänk – “Less is more”, även här. En av mina lärare sa alltid till sina elever – “Krångla inte till det – gör det enkelt”. Ifrågasätt alltid komplicerade rutiner och ritualer. Känn efter själv vad som känns rätt för dig. 

Gå gärna någon kurs online eller med fysiska träffar för att lära dig mer och få kontakt med likasinnade för att utbyta erfarenheter. Ju mer du får möjlighet att öva och träna desto mer kommer du utveckla din förmågor. Du kommer säkerligen delta i någon kurs eller aktivitet som för dig blev helt fel och inte gav dig något. Gå vidare och ställ dig frågan – Vad kan jag lära av detta?  Kanske var tidpunkten fel, inte rätt nivå på kursen för dig, kursledaren saknade ledarskaps- och/eller pedagogiska förmågor eller helt andra skäl. Tag med dig din lärdom och gå vidare.  

Medial utveckling en helt individuell process

Jag kan inte nog betona att det är helt individuellt hur man startar och var man så småningom landar i sin andliga och mediala utveckling. En utveckling som fortsätter hela livet. Du har dina styrkor och erfarenheter som du tar med dig och det kommer påverka hur du använder din medialitet och detta är i slutändan kopplat till din livsuppgift.  

Med andra ord – börja i någon ända som känns spännande och rimlig. Låt din intuition leda dig framåt steg för steg!

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: