Hur Månens faser påverkar oss

Jag älskar kosmos – stjärnorna, månen och alla mystiska energier som väver sin magi genom våra liv. Så låt oss idag dyka djupt in i månmagin:

  • Hur och varför månen påverkar oss
  • Vad varje månfas betyder och hur man får ut det mesta av det

VETENSKAPEN – VARFÖR MÅNEN PÅVERKAR OSS

Sedan tidernas begynnelse har människor följt månen, observerat dess förändringar och lagt märke till vårt obestridliga samband med dess månatliga ebb och flod. Känslor, vår sömn, vår menstruation och vårt kärleksliv har alla varit kopplade till månen. Varför? Och hur uttrycker det sig?

GRAVITATIONSKRAFT

Månen utövar en stark gravitationskraft som orsakar de föränderliga tidvattnet i våra hav och sjöar. Denna gravitationskraft är som starkast under nymånen och fullmånen, så här upplever vi lägsta och högsta tidvattnet..

Med tanke på att vi människor består av 70 % vatten, är det bara rimligt att månen skulle ha en liknande inverkan på oss då vi är mestadels vattenvarelser. Man tror att vid nymånen och fullmånen, liksom tidvattnet, dras våra känslor upp till ytan och känslorna förstärks.

Vad vetenskapen säger: vissa forskare har en teori om att människor reagerar på subtila förändringar i jordens magnetfält som inträffar med månens faser. När haven flyter med tidvattnet får det salta vattnet (som är elektriskt ledande) jordens magnetfält att fluktuera. Dessa förändringar har visat sig påverka vår alfahjärnvågsaktivitet.

VÅRA SÖMNRYTMER

Flera studier har visat att människor upplever 30 % mindre djupsömn under fullmånen jämfört med resten av månaden. Varför är detta? Forskare tror att våra interna biologiska rytmer kan vara kopplade till månens cykel.

Förändringar i sömn kan ha dramatiska effekter på ditt allmänna humör – orsaka irritabilitet, minskad koncentration och fokus, otålighet och förhöjda nivåer av stresshormonet kortisol.

I linje med månens faser

Om vi ​​accepterar att månen verkligen påverkar vår sömn, vårt humör och våra känslor, hur kan vi arbeta med denna mystiska kraft? Hur kan vi synka upp med dessa cykler och anpassa oss till naturens flöde istället för att vara ett offer för det?

Låt oss prata om varje månfas, hur de kan påverka oss och hur vi kan få ut det mesta av varje fas!

Månens faser

NY MÅNE

Det som för oss ser ut som ingen måne (eller en mörk måne) händer när månen är placerad i linje mellan jorden och solen. Vi ser inte den upplysta sidan av månen som är vänd mot solen, så det ser mörkt ut.

Nymåneeffekter – vad det betyder för dig

Denna svagt ljus fas kan visa sig som låg energi för oss. Vi kan känna oss trötta, inåtvända och redo att ägna oss åt lite välbehövlig introvert tid.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Nu är en fantastisk tid att krypa ihop vid brasan, ta på sig några varma sockar och tillbringa lite tid med dig själv. Ta dig tid att reflektera över hur du mår och respektera alla signaler idag för att stanna hemma, avbryta planer och inte svara på sms.

TILLTAGANDE SKÄRA

“Tilltagande” betyder att den upplysta delen av månen ökar. I den tilltagnade halvmånefasen är endast en halvmåneformad flisa synlig för oss.

Vad detta betyder för dig

Efter att ha kopplat av, laddat och reflekterat i Nymånen är du redo att gå ut med nytt ljus och extra energi.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Skriv ner dina avsikter för den kommande månaden och tacka universum på förhand för alla vackra saker du vet kommer att komma din väg. Sätt dig ner med dina kristaller och visualisera nästa manifestation du är redo att acceptera i ditt liv.

FÖRSTA KVARTERET

Under denna fas befinner sig månen i en 90-graders vinkel mot jorden och solen. Vi ser halva månen upplyst och den andra halvan i skugga. Under det första kvarteret ser vi vad som verkar vara den högra halvan av månen.

Vad detta betyder för dig

Denna balans av ljus och skugga speglar de hinder du kommer att möta när du förverkligar dina avsikter.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Följ livets flöde – omfamna ja och ta nejen som en signal för omdirigering. Universum kan ha större planer än du kan föreställa dig och du behöver bara följa brödsmulorna som leder till din högsta kreativa potential.

TILLTAGANDE HALVMÅNE

Precis som den växande halvmånefasen ökar den upplysta delen av månen i den tilltagande halvmånen mot fullmånen.

Vad detta betyder för dig

Den tilltagande halvmånefasen signalerar omdirigering, justering och flexibilitet. Dina planer utmanas och ditt tålamod prövas.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Vara rörlig. Var tacksam för detta ögonblick och leta efter tecken och signaler som leder dig till det bästa tillvägagångssättet. Lyssna på din inre kunskap och lita på din egen medfödda visdom. Skriv till din intuition eller konsultera tarotkorten för ledtrådar och vägledning om att du är på rätt väg.

FULLMÅNE

I denna fas ser månen ut som en hel glittrande cirkel när solen, månen och jorden är i linje. Jämfört med nymånefasen är månen på andra sidan jorden, så vi ser sidan som belyses av solen.

Effekter av fullmånen – vad detta betyder för dig

Solen och månen är i motsatta stjärntecken under denna fas och du kan känna spänningar, förhöjda känslor och extra energi när dessa motsatta energier drar på dig.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Observera och ha medkänsla för dina förhöjda känslor. Kanalisera denna ökade energi till projekt och aktiviteter som lyser upp dig. Om du är mottaglig och öppen kan du se nya möjligheter blomma ut från din avsiktsförklaring tidigare under månaden.Kanalisera dina känslor och energi till kreativitet och konstnärskap. 

AVTAGANDE HALVMÅNE

“Avtagande” betyder att den upplysta delen av månen minskar.

Vad detta betyder för dig

När månens ljus avtar, saktar energin ner och badar oss i känslor av mättnad och tacksamhet.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Sätt dig ner med din tacksamhetsdagbok, skicka några tack till dina anteckningar, köp middag till din bästa vän. Dela kärleken som växer inuti dig, och ta den här tiden att återknyta kontakten med de du kanske har försummat under din fullmånefas med hög energi/hög känsla.

TREDJE KVARTERETS HALVMÅNE

Denna fas inträffar när månen är i en 90-graders vinkel mot jorden och solen. Vi ser halva månen upplyst och den andra halvan i skugga. I det tredje kvartalet ser vi vad som ser ut som den vänstra halvan av månen.

Vad detta betyder för dig

När ljuset fortsätter att blekna kan du känna ett behov av att rengöra, släppa och släppa taget.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Nu är det dags att förlåta, släppa förbittring och ånger och rensa bort det som inte längre tjänar dig – kläder, gammalt smink, till och med vänskap som tynger dig. Skapa ett rent blad med plats för nya manifestationer att slå rot i ditt liv.

AVTAGANDE SKÄRA

Precis som den avtagande halvmånefasen, minskar den upplysta delen av månen mot nymånen. I den avtagande skärafasen ser vi bara en slinga av den upplysta månen.

Vad detta betyder för dig

Ljuset är nästan borta och du är redo för vila och återhämtning.

Hur man får ut det mesta av denna fas

Ge upp och lämna över dig till universum och ta lite tid att anpassa dig till lugnets energi. Slappna av, ge upp ditt behov av att kontrollera alla och allt, och lita på att allt kommer att bli bra. Nu är en fin tid att ta fram dina kristaller, blunda och absorbera all den rena energin.

1 kommentar

  1. Ja, det är otroligt intressant, ska hitta tiden, att arbeta med faserna…..ser fram emot att “hitta” den egentiden.=)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: