5 fördelar med meditation

Meditation är ingenting nytt påfund utan har funnits i tusentals år. Intresset för meditation blir allt större och når ut till fler och fler individer. Andligt sökande personer har det ofta som en daglig rutin.

1. Bli mer uppmärksam och medveten  
Meditation gör att du fokuserar dina tankar på något annat som din andning, ett mantra eller eller ett objekt i din närhet. Det är lätt att vardagens tankar kommer upp och du börjar fundera på morgondagen eller något problem du har. Du kommer bli bättre och bättre på att släppa och rensa bort vardagens tankar när du istället fokuserar på din t. ex. andning. Du kommer börja rensa bort tankar på sådant du inte kan påverka och istället fokusera på tankar om nuet, vilket göra att du får ett öppnare sinne.

2. Bli mindre stressad
Stress är något vi alla upplever i vardagen, oavsett om det är på fritiden eller jobbet. Så länge den ligger på en hanterbar nivå, vi tar oss tid till att återhämta oss, så är den inte farlig. Det är när den blir ohanterlig och vi inte skapar tid för återhämtning som den kan börja påverka vår hälsa och vårt omdöme. Meditation kan hjälpa dig koppla av för en stund och ge sinnet och kroppen en välbehövlig vila. Kroppen minns känslan av avslappning och i stressade situationer kan du ta ett djupt andetag och påminna dig om att varva ner. Du blir mer motståndskraftig mot stress.

3. Få kontroll över dina känslor
Visst ska du visa dina känslor men det ska vara under din egen kontroll. Med meditation får du bättre kontroll över stressade situationer genom att du lär dig att bättre kontrollera dina känslor.

4. Fatta bättre beslut
Genom meditation lär du dig att lyssna på ditt inre jag och får bättre kontroll över ditt sinne. Det leder till att du lättare sållar bort negativitet i tillvaron. Det kommer att hjälpa dig att fatta bättre beslut, bli mer målmedveten och lära dig att sakta ner på tempot och istället njuta av nuet i ditt liv.

5. Bli mer intuitiv
Meditation gör att du kan öppna upp dig för finstämda förnimmelser i ditt liv. Din intuition stärks då du troligtvis saktar ner tempot i ditt liv och fokuserar på det som du vill prioritera. I och med att du väljer bort saker kommer nya vägar öppnas för dig och tillvaron blir mer magisk. Det öppnar upp vägen till ökad andlighet och medialitet. Meditation är kungsvägen till andlig och medial utveckling.

Av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna en kommentar