Starta en medial utvecklingscirkel

Starta en medial utvecklingscirkel

Vad är en medial utvecklingscirkel?

En medial utvecklingscirkel består av en grupp personer som är intresserade av medial utveckling och vill öva och träna medial utveckling tillsammans. Den kan ledas av ett medium, en person i gruppen eller att man turas om att leda cirkeln. Vanlig är att man mediterar, diskuterar olika fenomen och begrepp inom det andliga och mediala. I gruppen brukar man dela med sig av sina erfarenheter och praktiska tips om hur man utvecklas medialt. 

Vem kan starta en medial utvecklingscirkel

Alla intresserade av andlig och medial utveckling kan starta en medial utvecklingscirkel. Du kan göra det tillsammans med likasinnade eller delta i en för ett etablerat medium. Vill du starta en egen grupp så har jag kursmaterial i min kursportal både för samtalsledaren och eleven. 

Det är lika givande, fast på olika sätt, att delta i en grupp där man befinner sig på ungefär samma nivå som att delta i en cirkel för ett etablerat medium. Du lär dig olika saker. Vartefter tiden går så utvecklas alla olika och man får kanske söka sig nya grupper. Det hör till utvecklingen.  

När kan du starta en medial utvecklingscirkel?

När känslan och tanken kommer till dig och du är nyfiken på det andliga och mediala – fånga den och starta processen! Hitta den väg som känns rätt för dig och pröva dig fram tillsammans med likasinnade.  

Hur startar du en medial utvecklingscirkel?

Det finns många olika alternativ och du kommer säkert på fler. 

  • Det kan innebära att du och likasinnade vänner träffas och mediterar tillsammans och låter det mediala uppvaknandet ske spontant. Ni kanske läser en bok tillsammans och diskuterar den. 
  • Du samlar dina vänner och tar del av Samtalsledarutbildning jag har i medial utveckling. Där finns kursmaterial för flera terminer och innehåller meditationer, olika teman och begrepp som ni diskuterar. Givetvis finns övningar som är anpassade till träffens tema. Endera är en av er kursledare eller ni turas om med den uppgiften. 
  • Du kan också välja att gå en medial utvecklingskurs online. Det finns kurser både med och utan coaching eller att du kan boka det när det känns aktuellt för dig. Det finns även möjlighet till enskilda praktiska kurser online, kopplat till en Facebookgrupp. Det alternativet är fördelaktigt för dig med begränsad tid och som vill utvecklas i din egen takt. 
  • Du kan också ha kontakt med ett etablerat medium och delta i dennes kurser.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: