Mediumutbildning online

Medial utbildning online

Vad innebär en medial utbildning online

En medial utbildning online innebär att du får ta del av kunskap inom det andliga och mediala som är grundläggande och stöder din mediala utveckling. Det kan ges i form av videos och text som följs upp med frågor och quiz. Kursmaterialet och de olika modulerna är inget du ska hasta igenom, utan ta till dig det i din egen takt. Du har alltid tillgång till den privata Facebookgruppen för att diskutera och ställa frågor och få svar från mig eller andra kursdeltagare. 

Fördelar och nackdelar

Det är naturligtvis mycket individuellt vad som är för- och nackdelar med en online-utbildning. Men generellt sett upplever många att det är en fördel att kunna läsa och lyssna på kursmaterialet i din egen takt när du vill. Du kan repetera och lyssna på det en gång till för att vara säker på att du att du förstått avsnittet rätt. Låta det sjunka in, för att sedan fortsätta till nästa avsnitt. På så sätt får du en gedigen kunskap och är medveten om olika begrepp i ämnet. Det är i Facebookgruppen du träffar dina kurskamrater och även här gäller – i din egen takt, när du vill och vad du vill dela med andra. 

En nackdel är naturligtvis att det fysiska mötet inte kan ske på samma sätt. Det får ersättas av Facebookgruppen och träffarna online i de kurser där coaching ingår. Vid kurser med coaching har man gemensamma meditationer och diskussioner vid varje träff. Du har även möjlighet att gå samman med några vänner och träffas för meditation och diskussion parallellt du går onlinekursen. 

Din inlärningsstil

När det gäller att lära sig fakta och olika begrepp så har alla olika inlärningsstilar. En fördel med video är att du kan se och höra kursledaren på en och samma gång. Saknar du text och lär dig bäst på det sättet rekommenderar jag att du söker på min blogg eller bland bra böcker som skrivits om medial utveckling. Jag kan redan nu avslöja att jag inom snar framtid kommer ge ut en bok som är helt fristående från kurserna.

Teori och praktiskt arbete

I medialt utvecklingsarbete så går teori och praktik hand i hand. Du behöver ha kunskap för att ta din mediala utveckling framåt. I slutändan är det mycket praktisk erfarenhet som behövs. Vilar den på grundläggande kunskap inom det mediala så kan du öva och träna mer fokuserat och effektivt och på så sätt nå mediumskapet. Det är träning och åter träning som gäller för att nå ditt mål.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: