Intuition

Vad är intuitionen?  

Det beskrivs oftast som en omedelbar ingivelse, ett förebud, ett nyckfullt infall eller att veta utan att veta hur man vet. Om du söker på nätet så kan du läsa: ”Ordet kommer från latinets intueri, som betyder åskåda, se på eller betrakta. Det är förmågan att bilda en omedelbar uppfattning eller göra en omedelbar bedömning med medvetandet utan att ha tillgång till alla fakta, och ställs ofta i motsats till att resonera och förstå logiskt.”

Intuitionen är ett begrepp som du möter både i andlig och medial utveckling, i affärsvärldens styrelserum och i våra vanliga vardagsliv. Det kallas med ett annat ord för “magkänslan” av den anledningen att många känner den starkast där.

Hur upplevs intuitionen? 

Jag upplever intuitionen ibland som en “stålklo” i magen när något inte känns bra och i andra sammanhang känns det varmt och bra i magtrakten och då är allt OK. Intuitiva förnimmelser kan komma till mig kraftfullt från ingenstans och jag bara känner att något är galet och fel eller helt underbart rätt för mig. 

Det är individuellt hur intuitionen tar sig uttryck. Den kan också upplevas väldigt vagt, en svag förnimmelse av något som snabbt passerar förbi dina sinnen. Du kan träna upp din förmåga att bli lyhörd för dessa signaler. Det handlar om att stanna upp, ha ett lugnare tempo och låta medvetandet och sinnena stilla sig precis som vid meditation. 

Hur du kan träna din intuition

Du kan öva upp din intuitiva förmåga genom att att skapa situationer där du får återkoppling det vill säga feedback på det du känt in. Ett bra sätt att träna intuitionen är att börja med små och enkla saker och göra en anteckning om dem. Till exempel kan du känna efter var du hittar en ledig parkeringsplats när du ska parkera. Du kan också ställa frågan om din bästa vän kommer ringa innan fredag eller inte. 

När det har gått en tid blir du alltmer säker på din intuition och kan öka svårighetsgraden i dina frågeställningar. Du kommer snart märka att det sitter i ryggmärgen och du per automatik lyssnar till din intuition när du behöver den. Den blir likt en fyr som lyser upp din livsväg.

Hämta din GRATIS introduktionskurs i medial utveckling. Den finns i min kursportalen på hemsidan. https://margaretatoorell.com/Medial-Utveckling

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: