Hur kan jag hjälpa mina medmänniskor?

Lyssna och var närvarande

Hur kan jag hjälpa en medmänniska? Det är viktigt att lyssna och vara närvarande närvarande när någon mår dåligt eller har problem av något slag. Lyssna och var närvarande men ge inga råd. De råd du ger kommer utifrån ditt perspektiv och utifrån dina erfarenheter och associationer. Det är mycket bättre att lyssna och vara närvarande. 

Ställ öppna frågor

Du ska inte skynda att hjälpa utan först när personen ber om det. Det kan faktiskt stjälpa en person om du är för snabb på att ge hjälp. Lyssna och var närvarande och ställ öppna och coachande frågor. De frågor som man inte svarar ja eller nej på, utan där man får utveckla svaret lite mera och ställ följdfrågor som är naturliga i sammanhanget. Det gör att personen kommer till egen insikt så småningom. Ju fler frågor du kan ställa, desto närmre kommer personen i sitt eget svar.

Svaren finns inom dig

Någonstans inom varje person så finns ett svar och du kan inte vara annat än en förebild för en annan person. Men här vill jag tillägga att handlar det om liv och död, ja då är det naturligtvis en helt annan fråga. Det jag menar är när det handlar om personliga problem och när man mår dåligt på ett mer ytligt plan.

Det här är hur du kan hjälpa dina medmänniskor runt omkring dig. Och vill du veta? Hur du kan hjälpa dina medmänniskor och ta det till en ny nivå så hämta min min introduktionskurs i medial utveckling som är gratis på hemsidan. Skriv gärna in dina frågor i kommentarsfältet så svarar jag dig. Och glöm inte att gilla, prenumerera och följa mig för fler tips.

Hämta din GRATIS introduktionskurs i medial utveckling. Den finns i min kursportalen på hemsidan https://margaretatoorell.com/gratis

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: