Hur öppnar jag upp mitt tredje öga?

Meditation

Vilka tekniker och övningar kan du göra för att öppna upp det tredje ögat och öka din mediala förmåga? Naturligtvis är meditation ett stort stöd i processen att öppna upp ditt tredje öga och öka dina mediala förmågor. Meditation eller förändrat medvetandetillstånd hjälper dig att fokusera, gör dig mer sensibel och lugnar ditt sinne så att du blir mottaglig för andevärldens impulser. Det finns olika meditationstekniker och här vill jag särskilt nämna de där du riktar ditt fokus på din andning eller där använder en specifik meditationsteknik som är inriktad på det tredje ögat.

Visualisering

Här är en övning du kan göra för att underlätta öppnandet av ditt tredje öga. Visualisera hur ditt tredje öga öppnas. Föreställ dig ditt tredje öga som en blomma som sakta öppnar sig. Visualisera  hur det strålar ljus och färg ut från ögat och genom hela din kropp. Sitt i dessa energier några minuter tills processen avklingar. Upprepa det vid några tillfällen och släpp det sedan.  

Kristaller

Kristaller kan vara ett annat hjälpmedel som är användbart. Det kan kan också hjälpa till att öppna upp det tredje ögat. Kristaller som ametist, lapis lazuli och kvarts är alla kristaller som sägs ha en positiv effekt på det tredje ögat.

Yoga

Jag har inte provat denna yogaövning själv men har hört att  exempelvis yogapositionen “Child’s Pose” med ditt tredje öga mot marken kan hjälpa dig att öppna ditt tredje öga.

Aromaterapi

Vissa dofter som lavendel och pepparmynta kan hjälpa till att öppna upp ditt tredje öga. Du kan använda aromaterapi genom att tillsätta oljan i en diffuser som sprider den eteriska olja i luften eller massera den på huden. Masseras den direkt på huden är det viktigt att tillsätta en basolja som kokosnötolja eller mandelolja eftersom eteriska oljor är mycket koncentrerade och kan irritera huden.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: