Hur kan jag använda min intuition?

Hur kan jag använda min intuition? I den här videon ska jag förklara hur du kan använda din intuition. Intuition är samma sak som som magkänslan. Den kan vägleda dig i vardagliga situationer men också i svåra lägen.

Lita på intuitionen

Jag vet att många säger att du kan inte lita enbart på magkänslan. Okej, det kan vara sant om man inte har tränat upp den. Men i situationer när man har börjat bli mer och mer medveten om den och tränat den genom att börja med enkla saker, så kan man lita på den till en mycket högre grad. Det är också så att när man tränar upp sin intuition så blir man också mer kreativ och lyssnar lättare till ingivelser som kommer.

Kreativitet och intuition eller ingivelser är väldigt nära varandra. Vad kan du då göra för att träna upp intuitionen? Jag skulle säga att börja med enkla saker och ha en anteckningsbok där du antecknar vad du frågar och vilka resultaten blir. Du kan till exempel be om att få en parkeringsplats när du ska åka och handla mat och när du kommer fram så ser du resultatet. Kände du in att det fanns en parkeringsplats, ja då har du ju känt in rätt. Gör en notering om det. Sen kan du göra det svårare. Kommer min syster ringa innan fredag kväll? Känn efter! Ja eller nej, och så gör du en anteckning. Hur blev det egentligen lördag morgon? Kände du rätt? På det här viset kan du hålla på och bygga upp saker som du vill ha besked om och göra det svårare och svårare vartefter. Detta är hur du kan börja lita till din intuition mycket mer. 

Intuitionen kan kännas i hela kroppen – magkänslan

Ibland får jag direkta intuitiva känslor så det känns i hela kroppen vad som är rätt och fel. När det är någonting som är alldeles uppåt väggarna galet så känns det som en stålkulor i magen. Då behöver jag inte tveka, det här vill jag inte gå in i eller vara med om. Det kan också kännas varmt och mjukt och positivt i vissa situationer när jag ställt frågan och då kan jag vara säker på att det där är någonting som jag vill vara delaktig i.

Det är det finns otaliga exempel på när man ska lita på sin intuition och jag tänker speciellt på en situation. Min son höll på att ta körkort och vi var ute och körde en längre sträcka och började bli lite trötta. På hemvägen kände jag intensivt att vi skulle ta en tidigare avfart. Det blev liksom den där stålklon i magen. Alla viftade bort min känsla och tyckte jag inbillade mig saker. Det visade sig strax, kanske 500 meter längre fram, så var det totalstopp i trafiken. Vi fick sitta i bilen och vänta en timme för att komma framåt. Det hade hänt en olycka. Hade vi lyssnat och litat på min intuition så hade vi varit hemma en timma tidigare. Det där skakade om mina barn lite grann. Efter det så lyssnade de på mig och min intuition. 

Det här är hur du kan använda din intuition i vardagen och om du vill veta hur du kan använda din intuition och ta det till en ny nivå så hämta min min introduktionskurs i medial utveckling som är gratis på hemsidan. Skriv gärna in dina frågor i kommentarsfältet så svarar jag dig. Och glöm inte att gilla, prenumerera och följa mig för fler tips.

Hämta din GRATIS introduktionskurs i medial utveckling. Den finns i min kursportalen på hemsidan https://margaretatoorell.com/gratis

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: