Hur hittar jag mitt sanna jag?

Hur hittar jag mitt sanna jag

Meditation

Meditation är ett mycket bra verktyg för att komma i kontakt med ditt inre och sätta igång processen att hitta dig själv. Det finns nog inget effektivare sätt, för i meditationen så lyssnar du inåt. 


Naturen också en viktig faktor för att återfå kontakten med dig själv, mycket på grund av stillheten och tystnaden. Det är ett perfekt tillfälle att öppna alla dina sinnen och ta in alla intryck och att vara i nuet. 

Stillheten, tystnaden och att gå in i sig själv kan kännas som en ordentlig utmaning till en början. Men var nöjd med alla framsteg du gör, även om de känns små! Sätter du för höga förväntningar på dig själv så tappar du snabbt lusten och ger upp därför att det känns ouppnåeligt. Tänk realistiskt och sätt upp små delmål i din process att hitta ditt sanna jag.

Värderingar

Reflektera och fundera över vilka dina viktigaste värderingar är? Vad som är viktigt och vad värdesätter du? 

Det du kommer fram till, upplever du att det ändå inte är möjligt att uppnå? Om du ändå tänker att detta inte är möjligt för dig, då är det trots allt något annat som du värderar högre. Det skulle kunna vara att uppehålla en viss fasad utåt, inte göra andra människor besvikna eller att inte misslyckas. 

Fråga dig själv: Hur mycket tid du lägger ned på sådant du känner dig tvungen till att göra i din vardag? Hur högt prioriterar du att göra det som får ditt hjärta att klappa och som inger en känsla av meningsfullhet? När du går emot din egen vilja och dina behov, desto mer förlorar du dig själv. 

En övning du kan göra för att hitta dina värderingar är att svara på följande frågeställning:
Om du tänker dig att du som 90-åring ser tillbaka på ditt liv, vad önskar du då att du skulle se? Vad skulle du ha stått för? Hur skulle du ha levt ditt liv? Vilken typ av person skulle du vilja att andra beskrev dig som?
Det du kommer fram till kan du välja att leva utifrån.  

Hitta hem i dig själv

Den viktigaste delen för att hitta hem i dig själv är att möta ditt inre mörker. Du behöver bli vän med det och inse att det inte är farligt. Utan det är så du kommer i kontakt med ljuset inom dig. Du behöver rensa ut allt det gamla som du tidigare har identifierat dig med. Det som är ditt falska jag med gamla tankemönster, rädslor och roller för att kunna skapa plats för det nya och sanna jaget. 

Det kan låta förvirrande motsägelsefullt men mörkret är vägvisaren till ljuset inom dig. Du kan inte komma dit utan att möta dina rädslor och andra känslor som du bär på. Våga möt din smärta och acceptera den så gör du fantastiska framsteg. Så småningom kommer du att märka att det finns en längtan inom dig att möta ditt nya ljusa och sanna jag som en del i din personliga utveckling.

av Margareta

Margareta Toorell är verksam som coach, mentor och medium. Företaget startades 2007.

1 kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: